多くの人が最高の自分に出会えるように、下のバナーを2つポチッと応援よろしくおねがいします!
にほんブログ村
クリエイティブライフ ブログランキングへ
このブログでは、悩めるふつうの主婦が、ある日、自分の中に眠っていた本当の自分=真我に出会い、人生を好転した体験や、新しい視点でとらえたの日々の出来事などについて綴っています!
***************************
そして、その違いというのは、どれだけ素材のもち味が生か
されているかではないかと思いました。
魚も野菜もどの食材も、そのものの味がこれ以上ないほど最
大限にに引き出されていたのです。
なるほど!これが達人の技なんだと感動しました。
大満足に食事を終えた帰り道、こんなことを思いました。
達人というのはある意味、巧みな技でそのものの持ち味や良
さを最大限に引き出す人ではないだろうか。
佐藤先生が言うように、何かを付け足すというよりは、もと
もとあるもの、その最高の素晴らしさを引き出す。
そうすることでそれぞれの個性が全体と一つになって調和し
てくる。
このことは何にでも共通するんだなと思いました。
天ぷらの達人のように、人に感動を与えられるほどに自分や
まわりの人やものの良さを最大限に引き出せるような生き方
ができればいいなと心から思いました。
<お知らせです!>
悩み解決の達人、佐藤康行先生の公開カウンセリングが開催されます!!
6月13日(土)13:00〜東京都練馬区光が丘IMAホール 詳しくは:佐藤康行練馬講演会事務局 または
Have you ever thought about ”who you really are”? You might sometimes wonder what you actually want to do in life, even though you strive hard for your better life.
Your True Self, your Best Self knows all the answers.
"The true self" here doesn't mean your true feeling or real intention that is often compared with stated reasons, but the authentic self that is united as one with life of everything in the whole universe including all the natural elements.
Therefore, of course it is common for all humanity. It is the most wonderful self that lies deep down within you.
Ever since I discovered my true self through a YS approach developed by Yasuyuki Sato, I have experienced so many changes in life, and now I myself offer the true self discovery seminars.
達人の味
先週末から両親が東京に遊びにきていました。
以前テレビで紹介された有名な天ぷら屋さんで食事をしよう
ということになり、門前仲町にある完全予約制の「みかわ是
山居」というお店に食べに行きました。
ワクワクしながら店内に入ると想像よりもはるかに素敵なカ
ウンター席に案内されました。
山居」というお店に食べに行きました。
ワクワクしながら店内に入ると想像よりもはるかに素敵なカ
ウンター席に案内されました。
店のご主人は笑顔でメニューについての説明をしてくれまし
たが、いったん天ぷらを揚げはじめるとまるで別人です。
集中するために一切口をききません。
たが、いったん天ぷらを揚げはじめるとまるで別人です。
集中するために一切口をききません。
いよいよ目の前で達人の揚げる江戸前天ぷらの登場です!!
丁寧に揚げれた天ぷらが一つ一つお皿におかれていきまし
た。
た。
『わぁっ〜〜!美味しい!』カウンターに座るお客さんたち
は一口食べる毎に声をそろえて絶賛です。
は一口食べる毎に声をそろえて絶賛です。
確かに美味しい!今まで食べたことがない美味しさです!ど
れも衣の中で素材の旨味がぎゅーっと凝縮されている感じです。
れも衣の中で素材の旨味がぎゅーっと凝縮されている感じです。
いつもの天ぷら、そして達人の天ぷら、この違いは一体どこ
にあるんだろうと考えさせられました。
にあるんだろうと考えさせられました。
そして、その違いというのは、どれだけ素材のもち味が生か
されているかではないかと思いました。
魚も野菜もどの食材も、そのものの味がこれ以上ないほど最
大限にに引き出されていたのです。
なるほど!これが達人の技なんだと感動しました。
大満足に食事を終えた帰り道、こんなことを思いました。
達人というのはある意味、巧みな技でそのものの持ち味や良
さを最大限に引き出す人ではないだろうか。
佐藤先生が言うように、何かを付け足すというよりは、もと
もとあるもの、その最高の素晴らしさを引き出す。
そうすることでそれぞれの個性が全体と一つになって調和し
てくる。
このことは何にでも共通するんだなと思いました。
天ぷらの達人のように、人に感動を与えられるほどに自分や
まわりの人やものの良さを最大限に引き出せるような生き方
ができればいいなと心から思いました。
<お知らせです!>
悩み解決の達人、佐藤康行先生の公開カウンセリングが開催されます!!
6月13日(土)13:00〜東京都練馬区光が丘IMAホール 詳しくは:佐藤康行練馬講演会事務局 または
http://ys-nagashima.com/
この日は普段は見れない達人のスゴ技を500人の前で披露されるそうです!お見逃しなく!!
Hello. I'm Kazu.
Your True Self, your Best Self knows all the answers.
"The true self" here doesn't mean your true feeling or real intention that is often compared with stated reasons, but the authentic self that is united as one with life of everything in the whole universe including all the natural elements.
Therefore, of course it is common for all humanity. It is the most wonderful self that lies deep down within you.
As I present workshops both in Japanese and English, I have witnessed many people from different countries who had wonderful experiences by meeting their true self.
Thank you very much for reading. Please click on the banners below. It will give me a tremendous boost to write a blog!
↓ ↓ ↓ ↓
クリエイティブライフ ブログランキングへ
*********************************************************************
A Tempura Master.
My parents visited us on this past weekends and I showed them around Tokyo.
We went to one of the most famous Tempra restaurants in Tokyo that was introduced on a TV show the other day.
The restaurant is "Mikawa Zezankyo" which is by advance reservation only in Monzennakacho. It is quite popular for foreign tourists.
My parents and I were so much excited when we were shown to the counter table in front of a Tempura master and a big pan for deep fry.
At first the master explained the menu with smile, but once he started to cook Tempura, he stopped talking and concentrated on his cook with a serious look.
As he finally placed Tempra on a plate for each customer one after another, all the of us at the counter praised it a great deal.
It surely tasted so GOOD!! I'd never had that delicious Tempura before. We could really enjoy the tastes of the materials whose flavor was condensed in the batter.
Then I wandered about the difference between the normal Tempura like the one I cook at home and the special Tempura that the master cooks.
Soon after I noticed that it must have been the technique that could bring out the delicious taste that each ingredient had to the fullest extent! I was really moved by the taste of Tempura that he cooked.
I just contemplated on my way home about what an expert really is as I was fully satisfied with the restaurant. I thought an expert or a master who had attained the ultimate must have been the one who could bring out the maximum potential of his as well as things and people around him.
This reminded me of Mr. Sato's words.
This reminded me of Mr. Sato's words.
Mr. Sato maintains that tulips bloom like tulips, and roses bloom like roses that is the ultimate form of nature. Likewise, if we can attain our fullest potentials and make the most use of what we already have as well as help others bring out the best in them, it will bring harmony as a whole. This must be a common message to anything.
I wished that I could lead a life in which I can bring out the best in myself as well as help others and things do the same.
I wished that I could lead a life in which I can bring out the best in myself as well as help others and things do the same.
Thank you very much for reading. Please click on the banners below. It will give me a tremendous boost to write a blog!
↓ ↓ ↓ ↓
クリエイティブライフ ブログランキングへ